Sladidla
Existuje jedna chuť, o níž je zřejmé, že je lidem dána a funguje od narození, a to je chuť na sladké. Miminka milují sladké, a to od chvíle, kdy přijdou na svět. Schopnost rozlišovat sladké a hořké je hluboce zakořeněna v našich genech jako vlastnost důležitá pro přežití. Umožňuje totiž v přírodě rozeznávat jedovaté látky (které jsou většinou hořké) od jedlých. Další teorie tvrdí, že lidé jsou jediní lidé na zemi, kteří si nejsou schopni vytvořit vlastní vitamín C, takže jej musí získávat z potravy. Příroda nás vybavila chutí na sladké (ovoce), abychom přímo toužili po potravě, bez níž bychom nabyli schopni přežít.
Jediný cukr, který znali naši předci, byl nerafinovaný cukr v původním balení – a balení tady znamená ovoce, zelenina, rostliny, hlízy a kořeny.
Existují dvě sladidla, finální melasa a surový nefiltrovaný med (za studena lisovaný), které patří na seznam nejzdravějších potravin na světě. Zdravá, ale těžko dostupná sladidla.