Jdi na obsah Jdi na menu
 


Speciality

Tuto skupinu potravin spojují dva faktory: jednak jsou to všechno nadmíru zdravé potraviny, a zadruhé se žádná z nich nehodí do kterékoliv jiné kategorie. Jistě, kysané zelí a kimči patří technicky vzato mezi zeleninu, jsou však také fermentované a používají se k ochucování pokrmů. A olivy jsou sice ovoce, ovšem nikdo je jako ovoce nebere. A do jaké kategorie byste zařadili včelí pyl?

Máme zde tedy třináct úžasně zdravých potravin, které jsou velmi rozmanité: od tradičních fermentovaných pokrmů, jako je kyselé zelí a kimči, až po mořské řasy plné minerálů, šťávy ze zelených trav, tabulky hořké čokolády a zcela moderní vynálezy, jako je syrovátkový proteinový prášek a pivovarské kvasnice.

 

Příspěvky

Pivovarské kvasnice

3. 5. 2013

Pivovarské kvasnice jsou tvořeny sušenými, rozmělněnými buňkami Saccharomyces cerevisce, což je typ houby. Jedná se o neaktivní kvasnice, tedy takové, které byly usmrceny a již nemají schopnost kvašení. pivovarske-kvasnice.jpg

 

Syrovátková bílkovina v prášku

3. 5. 2013

Nejen že nám syrovátková bílkovina dodává extrémně kvalitní bílkovinu, ale navíc má i celou řadu dalších výhod pro naše zdraví. Může vám pomoci zhubnout a zvětšit svalovou hmotu, a mimo to také poskytuje významnou podporu imunitního systémusyrovatkova-bilkovina.jpg

 

Pšeničné klíčky

3. 5. 2013

Klíček nejmenší část zrna, bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu. psenicne-klicky.jpg

 

Švestky umeboši - pasta ze švestek umeboši

3. 5. 2013

Slovo umeboší v překladu znamená sušená švestka, ve skutečnosti se však jedná o druh meruňky. Švestky umeboši jsou starodávným japonským zdraví prospěšným pokrmem s posilujícími a vyvažujícími účinky. svestky-umebosi.jpg

 

Klíčky

3. 5. 2013

Klíčky jsou jednou z nejkomplexnějších a nejvýživnějších potravin na světě. Jsou bohaté jak na enzymy, tak i na vitamíny a aminokyseliny. Klíčky vojtěšky, brokolice, jetele, fazolí mungo a dalších rostlin obsahují koncentrované množství fytochemických látek, jež mohou mít silné ochranné účinky proti chorobám.klicky.jpg

 

Mořská zelenina (mořské řasy)

3. 5. 2013

Mořská zelenina je už dlouho uznávána pro své schopnosti dodávat krásu, zdraví a prodlužovat život. Mořské řasy jsou zdrojem hodnotných živin, zejména minerálů.morske-rasy.jpg

 

Kysané zelí (nepasterizované)

3. 5. 2013

Kysané zelí v sobě spojuje jednu z nejzdravějších potravin na světě (zelí) s jednou z nejzdravějších forem zpracování na světě (fermentací). Výsledná potravina je stálým vítězem sázky na zdraví.kysane-zeli.jpg

 

Olivy

3. 5. 2013

Oliva je skvělý plod a zdroj mnoha životodárných sloučenin. Oliva ve svém přírodním stavu ve skutečnosti není zrovna nejchutnější – obsahuje totiž velmi hořké látky, které je třeba namáčením a nakládáním odstranit. Tradiční metody fermentace , které nám dávají zdravou a úžasnou potraviny, bývají v dnešní době nahrazeny průmyslovými technikami, kterými se nezíská ani zdaleka stejně zdravý produkt!olivy.jpg

 

Lékořice

3. 5. 2013

Všichni známe lékořici jako cukrovinku. Skutečný lékořicový kořen je váženou potravinou a účinnou bylinou se skutečnými zdraví prospěšnými účinky.lekorice.jpg

 

Kimči (čínské zelí)

3. 5. 2013

Kimči je tradiční korejský pokrm vyrobený z fermentovaných chilli papriček a zeleniny, nejčastěji zelí. kimci.jpg

 


 

 


Poslední fotografie



Statistiky

Online: 1
Celkem: 74527
Měsíc: 781
Den: 15