Cibule
Cibule obsahuje diallyl sulfát, jenž v těle zvyšuje tvorbu glutation-S- transferázy - enzymu důležitého pro boj s rakovinným buňkami.
Cibule napomáhá tvorbě silných kostí. Cibule patří do rodu allium, do něhož se řadí i porek, česnek a šalotka. Obsahují doslova celou lékárnu látek prospěšných našemu zdraví, včetně thiosulfinátů, sulfidů, sulfoxidů a dalších nevábně vonících sloučenin síry. Cibule s dalšími potravinami (brokolice, čaj a jablka) snižují úmrtnost na koronární onemocnění srdce o ohromných 20 procent.
Cibule obsahuje silné antioxidanty a má protizánětlivé, antibakteriální a protivirové účinky. Jsou vynikajícím zdrojem quercetinu, protizánětlivé látky a látky, které pozitivně účinkují při chronických onemocněních, jako je rakovina a srdeční choroby.
Quercetin má rovněž protialergický účinek, kdy je často používán k léčbě alergií přírodními prostředky. Dokáže ulevit i při astmatu a senné rýmě, jelikož blokuje některé zánětlivé reakce v dýchacích cestách.