Šťáva z granátového jablka
Dlouhodobá konzumace šťávy získané z granátových jablek může zpomalit stárnutí a chránit před chorobami srdce a rakovinou. Šťáva z granátových jablíček má nejvyšší antioxidační kapacitu (dvoj- až trojnásobnou) ve srovnání s ostatními šťávami, červeným vínem a zeleným čajem.
Semínka granátových jablek mají silné antimikrobiální účinky. Šťáva z granátových jablek vykazuje vyšší schopnost inhibovat oxidaci LDL („špatného) cholesterolu ve srovnání s ostatními nápoji. Pět studií prokázalo přínosné účinky šťáva z granátových jablek na kardiovaskulární zdraví, včetně studie, která prokázala 30 procentní úbytek arteriálního plaku.
Výsledky studie poprvé naznačují, že volné radikály (oxidativní stres) jsou přispívajícím faktorem poruch erekce a že díky svým silným antioxidačním schopnostem by šťáva z granátových jablek mohla být „přírodní Viagrou“.