Ocet (jablečný)
Ocet je účinný roztok zdravých minerálů, vitamínů a aminokyselin. Nepasterizovaný ocet může dokonce obsahovat až padesát různých živin, z nějž byl ocet vyroben (například z jablek). Pro získání zdravotních přínosů octa se poohlédněte na etiketě po klíčových informacích , jako je „nepasterizovaný“, „nefiltrovaný“, „tradiční výroba“, „tradiční způsob kvašení“ či „zrající v sudech“.
Tradičními způsoby fermentované potraviny se řadí mezi nejzdravější na světě a ani ocet není žádnou výjimkou. O prospěšných účincích jablečného octa na vše od hubnutí přes osteoporózu až po artritidu byly sepsány celé knihy. Nepasterizovaný ocet z jablek je bohatý na nutriční látky, obsahuje minerály, jako je draslík, fosfor, přírodní organický fluorin, křemík, stopové minerály a pektin, a navíc i spoustu dalších živin a enzymů.
Studie se zaměřují na využití octa v léčbě diabetu, kdy jablečný ocet významně zlepšuje inzulínovou senzitivitu u subjektů s inzulínovou rezistencí.